Om kosttillskott

Det är många världen över som använder sig av kosttillskott eftersom alla inte får i sig allt det som behövs enbart genom kosten. Kosttillskott innebär helt enkelt att man kompletterar sin kost med hjälp av olika kosttillskott. Under vinterhalvåret kan det också vara ont om soltimmar, och då kan det vara bra att äta D-vitaminer eftersom man annars kan få brist på dessa.

Det finns mängder med olika kosttillskott i koncentrerad form, dessa kan vara: vitaminer, mineraler, aminosyror, protein, fibrer, essentiella fettsyror och mycket annat. De kan också komma i olika former, så som i tabletter, pulver, kapslar, droppflaskor och andra former.download

Att kosttillskott finns är faktiskt väldigt bra. Det är ju nämligen så att det finns personer som inte äter alla typer av livsmedel och som därmed behöver komplettera detta med kosttillskott av något slag. Det finns även dem som har någon slags sjukdom som gör att de får ett ökat behov av att ta något kosttillskott.

Det är väldigt vanligt att de som tränar mycket använder sig av kosttillskott av olika slag. Här kan det exempelvis vara vanligt att konsumera proteinpulver, aminosyror, vitaminer och många andra slags kosttillskott. Det är ju nämligen så att kroppen kräver mycket mer när man tränat hårt och allt detta kan vara extremt svårt att få i sig enbart genom kosten, så då passar det väldigt bra med kosttillskott så att man ser till att kroppen får det den behöver.

Att använda sig av kosttillskott behöver inte alltid bara vara bra utan det kan till och med vara hälsofarligt om man använder fel tillskott eller använder det på fel sätt. Det finns exempelvis två ämnen som kan förekomma i kosttillskott som kallas för Efedrin och Synefrin, och detta är olagligt i Sverige om de inte har klassats som läkemedel enligt Läkemedelsverket. I Sverige så ser man Efedrin som dopning och detta anser även den Internationella Olympiska Kommittén.

ADD YOUR COMMENT