Raw food

Har du hört talas om Raw food? Om inte, så bör du verkligen ta dig tiden att läsa om det i denna artikel. Det är nämligen så att raw food är en slags mat som är mycket hälsosamt och bra för dig. Raw food är oerhört vitamin- och mineralrikt och om man sätter ihop måltiden på rätt sätt så kan man få i sig alla de vitaminer och mineraler som man behöver dagligen. Vad som däremot kan vara en nackdel med raw food är att det inte innehåller särskilt mycket protein eller fett men det får man se till att få i sig på annat sätt.images-1

Raw food, eller råkost som det också kallas på svenska, innebär som man kanske hör på namnet att de livsmedlen man använder sig av är råa. Exempelvis råa grönsaker, frukter och rotfrukter. Eftersom de vegetabilier man använder sig av råa så kan man säga att de är färska. Anledningen till varför man gör på detta sättet är för att det försvinner mycket viktiga växtantioxidanter samtidigt som det kan bildas hälsofarliga ämnen vid upphettning av maten. Genom att därför inte hetta upp maten till de nivåerna så håller sig de bra ämnen kvar i maten och det blir mycket mer näringsrikt.

I och med att Raw food inte innehåller så mycket protein eller fett så kan man blanda Raw food med andra livsmedel som innehåller just detta för att man skall få en så komplett måltid som möjligt. Eftersom Raw food är så näringsrikt så brukar det faktiskt ingå i många dieter. Det finns exempelvis de dieter som enbart innehåller rå vegetabilisk mat medan andra till och med innehåller andra råa livsmedel så som rå fisk (exempelvis sashimi), rått kött (exempelvis carpaccio) eller råa ägg och opastöriserade mejeriprodukter. Det är helt upp till en själv vad som faller en i smaken.

ADD YOUR COMMENT