Super foods

Super foods marknadsförs genom att vara extra näringsrika och extra hälsosamma matvaror. Dessa brukar man också koppla till växter som har ett ganska starkt värde kulturhistoriskt, exempelvis de växter som innan den moderna tiden inte var så kända i Europa och som därmed nuförtiden marknadsförs som ursprunglig matkultur. Super foods skall vara naturligt hälsosamma på ett eller annat sätt.food-cubes-raw-lernert-sander-volkskrant-8

Nedan följer några exempel på olika super foods:

  • Chiafrön: Det är en av de mest omtalade super foods som finns idag. Dessa frön kommer från en växt som heter Salvia Hispanica och det är ett baslivsmedel som används och har använts flera tusen år i den mesoamerikanska världen. Det finns mängder med härliga anledningar till att äta chiafrön och några av dem är för att de innehåller mycket kostfiber, Omega-3, kalcium och riktigt mycket C-vitaminer. De ger mycket uthållighet och energi vilket är bra för den som tränar.
  • Blåbär: Blåbär klassas också som en super food eftersom de innehåller mängder med mineraler och nödvändiga vitaminer, exempelvis fosfor, kalcium, B-vitamin och C-vitamin. Vad som också är så bra med dem är att de innehåller någonting som kallas för kostfibrer vilket gör att risken för att få inflammation i tarmen minskar om man äter blåbär.
  • Honung: Honung klassas som en super food i och med att den har en antiinflammatorisk verkan och därmed kan häva infektioner. Den dödar bakterier vilket är väldigt bra. Man kan exempelvis ha den i sitt te om man har ont i halsen eller smörja in lite grand i ansiktet.
  • Gojibär: Dessa härliga bär klassas som super foods eftersom de är oerhört berikade med antioxidanter, bland annat antocyaniner. Dessa reparerar samt skyddar de celler som du har i hela din kropp. Detta är verkligen jättebra, och det kan vara väldigt bra för din hy om man vill ha en fin hy. Att använda Billigt snus kan vara bättre en att röka för hyn.

ADD YOUR COMMENT